Projekt BMK

 

U našoj školi pokrenut je projekt Inicijativa mladića koji je namijenjen mladićima uzrasta od 14 do 19 godina. Organizira ga neprofitna organizacija CARE u suradnji s 9 međunarodnih organizacija i partnera iz regije i uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške. Projekt je prihvaćen od Agencije za odgoj i obrazovanje. Cilj projekta je promoviranje zdravih obrazaca ponašanja i nenasilja u odnosima s vršnjacima oba spola. Projekt na razini Hrvatske provodi Status-m, nevladina organizacija nastala početkom 2010. godine iz tima osoba koje su kontinuirano radile na četverogodišnjem projektu “Inicijativa mladića – promocija rodno ravnopravnih normi, pozitivnih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca”.

Program je zamišljen da se kroz različite radionice mijenja ponašanje mladića po pitanju nasilja, droga, seksualnosti, zdravlja i aktivizma.

Prve radionice se odvijaju 21. i 22. rujna 2011. u prostorima škole a uključeno je dvadesetak učenika drugog i trećeg razreda. Među prisutnima potrebno je odabrati edukatore koji će biti upućeni na daljnju edukaciju. Svrha edukatora je da oni preuzmu ulogu u projektu na razini škole. Pojedinci koji se iskažu u radu dobiti će priliku sudjelovanja na ljetnim kampovima.

Koordinator projekta je Marin Maras prof. matematike.

 

 

 

Takve grupe će se formirati i u drugim gradovima koji su uključeni u projekt pod nazivom BMK (Budi muško klub). Nakon toga slijedi povezivanje takvih klubova u IM pod vodstvom Staus-m. Nadamo se uspješnoj implementaciji projekta u našoj školi.

 

 Dodatne informacije potražite na stranicama projekta.

 

 Podatke dostavila pedagoginja Ksenija Jugović

Članak objavljen 21.09.2011.  SŠ