Naša knjižnica

Povijest svake školske knjižnice predstavlja dio cjelokupne povijesti te škole. Tako je i s našom knjižnicom. Nema zabilježenih točnih podataka o samom početku njezinog rada, jedino što se sigurno zna, po pričanju starijih djelatnika, jest da je knjižnica nekoliko puta mijenjala lokaciju i da je krajem 60.-tih godina prošlog stoljeća smještena u prostor na prvome katu gdje se i danas nalazi.

U svakoj je knjižnici najvažniji knjižni fond, a on kod nas sadrži preko 7000 knjiga. Što se tiče strukture knjižnog fonda, u njemu je zastupljena građa iz svih područja djelatnosti, a najzastupljenija je školska lektira te stručna građa iz područja strojarstva, elektrotehnike i prometa.

Zahvaljujući namjenskim sredstvima Ministarstva znanosti, prosvjete i sporta, nabavljeni su novi naslovi vezani uz lektirna djela, nova stručna djela, djela posvećena Domovinskom ratu, hrvatskim braniteljima, vojnim i civilnim žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

Važan dio knjižničkog fonda predstavljaju i časopisi. I u tom segmentu napravljeni su značajni pomaci pretplatom na nove naslove iz područja strojarstva i elektrotehnike.

Sadašnje vrijeme je vrijeme transformacije školskih knjižnica u knjižnično – informacijske centre, čime se njihova uloga znatno proširuje. Stoga je naša knjižnica opremljena računalom s pristupom internetu, a planirana je i daljnja informatizacija knjižničkih poslova.

Želja nam je knjižnicu preseliti u novi prostor u kome bi u svom sastavu imala čitaonicu, te prostor za održavanje izložbi, predavanja, filmskih produkcija i ostalih sličnih aktivnosti.