Posvojimo dupina

 


 

 

 

Posvojimo dupina – učinimo nešto za naše more

Pod ovim nazivom pokrećemo projekt čiji je cilj  ukazivanje na nužnost očuvanja biljnih i životinjskih vrsta u našem Jadranu. U projektu će sudjelovati svi učenici škole na način da plastične boce i limenke odlažu u spremnike za pet ambalažu, a novac od prikupljenih boca tijekom veljače i ožujka, bit će namijenjen za posvajanje dupina.

Dupin se može posvojiti preko udruge Plavi svijet na način da se uplati iznos od 300,00 kn. Udruga Plavi svijet prikupljenim sredstvima brine o očuvanju dobrih dupina u lošinjsko- creskom akvatoriju. Sve informacije o udruzi mogu se pogledati na:

www.plavi-svijet.org/usvojite-dupina/  

U sklopu projekta učenici drugih razreda tehničkog programa će kroz nastavu povijesti, geografije, vjeronauka i etike obrađivati sadržaje vezane uz:

  • povijest Lošinja,
  • geografske značajke sjevernojadranskih otoka,
  • biljne i životinjske vrste na navedenom području,
  • sakralne objekte na Lošinju
  • bioetku kao novu znanstvenu disciplinu.

Kao rezultat ovog projekta nastat će izložba iz navedenih sadržaja , održat će se kviz za učenike 2.at, 2.bt i 2.ct,  a bit će i prikazane najbolje prezentacije iz pojedinih područja . Najbolji učenički radovi bit će nagrađeni. Navedene aktivnosti  prezentirat će se u travnju, uoči Dana planeta Zemlje. Projekt će biti zaključen zajedničkim izletom na otok Lošinj uz posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru.

 

 


 

Podatke dostavila pedagoginja Ksenija Jugović

Članak objavljen 12.02.2011.  SŠ